برای معرفی انواع اس اس دی اینترنال ابتدا باید بدانیم اس اس دی اینترنال چیست؟ و برای اینکه بدانیم انواع اس اس دی اینترنال چیست باید برخی از سیستم های کامپیوتر را بررسی کنیم.
پس اگر از لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده می کنید و کلمه اس اس دی را شنیده اید اما نمی دانید چیست و چه عملکردی دارد با ما همراه باشید تا از ابتدا تمام سیستم های مربوط به اس اس دی را با هم بررسی کنیم.
سیستم کامپیوتر متشکل از سیستم ها و قطعات مختلف می باشد که هر کدام از آنها وظیفه ای بر عهده دارند. یکی از قطعات بسیار مهم کامپیوتر حافظه می باشد که که به دو نوع حافظه اولیه (اصلی) و حافظه ثانویه (جانبی) تقسیم می شود.
همانطور که می دانید حافظه محل قرار گیری اطلاعات است که با توجه به نوع حافظه زمان قرارگیری اطلاعات بر روی آن متفاوت خواهد شد.
حافظه اولیه و حافظه ثانویه
حافظه اولیه بر روی برد کامپیوتر نصب می شود و توسط سیستم کنترل مرکزی CPU کنترل می شود، هدف از استفاده این حافظه ها ذخیره کردن اطلاعات نیست.
حافظه های اولیه خود به دو گروه زیر تقسیم می شوند:
RAM(Random Access Memory) : این حافظه اصلی کاربرد بسیار مهمی درون سیستم های کامپیوتری دارد و کاربرد آن این است که برنامه های در حال اجرا بر روی آن قرار می گیرند.
این نوع حافظه برعکس چیزی که بسیاری از مردم تصور می کنند ثابت نیست و در صورت قطع برق یا خاموشی ناگهانی سیستم اطلاعاتی که بر روی آن قرار دارند پاک می شوند.
ROM (Read Only Memory) : این حافظه نیز همانطور که از نام آن پیداست حافظه فقط خواندنی می باشد و نمی توان اطلاعاتی بر روی آن نوشت. اطلاعات این حافظه در صورت قطع برق و خاموش شدن ناگهانی سیستم نیز باقی می ماند و از این جهت شبیه به حافظه های جانبی می باشد.
حافظه های جانبی یا ثانویه هم جزو حافظه های بسیار مهم سیستم های کامپیوتری می باشد که از آن برای ذخیره اطلاعات برای مدت نامحدود استفاده می کنند و اطلاعات ذخیره شده بر روی آن تا زمانی که خود فرد نخواهد پاک نمی شوند.
حافظه جانبی خود به گروه های زیر تقسیم می شود:
هارد دیسک ها: هارد دیسک ها خود به دو نوع تقسیم می شوند و انواع اس اس دی اینترنال جزو هارد دیسک ها می باشد. این نوع دیسک ها بر روی کیس کامپیوتر نصب می شوند و برای ذخیره اطلاعات به صورت دائمی مورد استفاده قرار می گیرند.
سی دی ها و دی وی دی ها (CD _ DVD): این گروه از حافظه ها را تقریبا همه ما میشناسیم و برای ذخیره اطلاعات خود از قبیل فیلم، عکس، و … از آنها استفاده کرده ایم.
فلاپی دیسک ها یا دیسکت ها: فلاپی دیسک ها از قدیمی ترین حافظه های جانبی هستند که امروزه دیگر قابلیت استفاده ندارند و استفاده از آنها منسوخ شده است.
فلش ها: فلش نیز یکی از انواع اس اس دی می باشد اما از نوع اکسترنال آن که از طریق پورت USB به سیستم کامپیوتر متصل می شود.
پس تا اینجا با چیستی حافظه های اصلی و جانبی و انواع آنها آشنا شدیم فهمیدیم که انواع اس اس دی اینترنال جزو کدام گروه از حافظه ها است.
انواع حافظه جانبی ثانویه که روی تمام سیستم های کامپیوتری وجود دارد
حافظه های جانبی که در بالا به آنها اشاره شد خود به دو گروه تقسیم می شوند:
حافظه یا همان هارد کامپیوتر که همیشه یک نوع از آن باید بر روی قسمت داخلی کیس کامپیوتر وجود داشته باشد تا تمام اطلاعات بر روی آن ذخیره شود. این حافظه یا هارد همان چیزیست که به آن حافظه اینترنال یا داخلی می گویند و بسیاری از مردم گمان می کنند حافظه اصلی کامپیوتر است.
و حافظه های خارجی یا اکسترنال که شامل دیسکت ها، سی دی ها و دی وی دی ها و فلش مموری ها می شود.محل بحث ما در رابطه با حافظه اینترنال است زیرا هدف ما معرفی انواع اس اس دی اینترنال می باشد اما مباحث گفته شده مقدمه ای بود تا بهتر متوجه مبحث اصلی شوید.
حافظه داخلی یا اینترنال خود به دو نوع زیر تقسیم می شود:
دیسک های سخت یا هارد دیسک ها (HHD): این دیسک ها از قدیمی ترین هارد های داخلی کامپیوتر ها بودند که اطلاعات از طریق سوزن بر روی آنها نوشته می شد یا از روی آنها خوانده می شد، هارد دیسک ها عملکرد مکانیکی داشتند و به همین دلیل باعث بروز مشکلات زیادی در سیستم کامپیوتر می شدند به همین دلیل امروزه به ندرت از آنها استفاده می شود.
حافظه های حالت جامد (SSD): این حافظه های داخلی امروزه جای هارد دیسک ها را گرفته اند و به دلیل مزایای زیادی که دارند از آنها به عنوان حافظه داخلی سیستم های کامپیوتری استفاده می شود.
در این حافظه ها دیگر از سیستم مکانیکی برای خواندن و نوشتن اطلاعات استفاده نمی شود و همین امر موجب بیشتر شدن سرعت ذخیره اطلاعات می شود.
انواع اس اس دی اینترنال انواع حافظه های ثانویه داخلی از نوع اس اس دی هستند که با توجه به ظرفیت و کاربرد از یکدیگر متفاوت می شوند.
مزایای حافظه داخلی SSD
حافظه های اس اس دی نسبت به اچ اچ دی ها مزایایی زیادی دارند که چند مورد از آنها را بررسی می کنیم:
۱. طول عمر بیشتر
همانطور که گفته شد عملکرد هارد دیسک ها به صورت مکانیکی است و هر وسیله ای که عملکرد مکانیکی داشته باشد طول عمر کمتری خواهد داشت زیرا عملکرد مکانیکی باعث بالا رفتن دمای قطعات می شود و افزایش دما باعث خرابی و در نتیجه کمتر شدن طول عمر قطعات می شود. اما در اس اس دی ها چنین عملکردی وجود ندارد در نتیجه طول عمر آنها نیز بیشتر است.
۲. حافظه های اس اس دی سرعت دسترسی بیشتری دارند
۳. بی صدا بودن
اس اس دی ها صدای کمی به هنگام استفاده دارند زیرا قطعه مکانیکی ندارند.
۴. کارآمد بودن
حافظه های اس اس دی با توجه به اینکه هیچ قطعه مکانیکی ندارند هم برق کمتری مصرف می کنند و هم طریقه نصب آنها بسیار آسانتر است در نتیجه کارآمدتر از اچ اچ دی ها هستند.
و بسیاری مزیت دیگر که سبب شده است انواع اس اس دی اینترنال جای اچ اچ دی ها یا هارد دیسک ها را بگیرند.
بررسی انواع اس اس دی اینترنال
۱) WD CL SN720 NVME SSD
این حافظه ها توسط کمپانی وسترن تولید شده اند و کاربری مختص بازی های رایانه ای و انجام محاسبات Edge دارند.
۲) WD Red SA500 NAS SATA
این نیز از انواع اس اس دی اینترنال تولید شده توسط کمپانی وسترن می باشد و به آنها حافظه های جامد قرمز نیز می گویند و قابل استفاده در سیستم های چند کاربره می باشند و کاربری رندرینگ تصویر و ویرایش محتوا های ویدیویی دارند.
۳) WD ULTRASTAR SATA
این مدل از انواع اس اس دی اینترنال دارای دو مدل M.2 SATA و SATA 6G/S هستند و کاربری سرورهای استریم صوت و ویدئو، سرور شبکه های وب و سایر کاربری هایی که نیازمند دسترسی سریع است، دارند.
۴) WD PC SN730 NVME
ساختار این اس اس دی اینترنال به صورت باریک است و سرعت بسیار بیشتری نسبت به سایر مدل ها دارد. کاربری این اس اس دی برای گیمینگ، تولید محتواهای ویدیویی و محاسبات می باشد.
نمونه های ذکر شده فقط نمونه کوچکی از انواع اس اس دی اینترنال بود.
اگر قصد خرید اس اس دی اینترنال دارید ابتدا با فردی متخصص مشورت کنید و سپس اقدام به خرید انواع اس اس دی اینترنال با توجه به نیاز خود بکنید.